Skole-hjem samarbejdet

På en friskole har forældrene – med henvisning til Friskoleloven og Tilsynsbekendtgørelsen et alment tilsyn med deres barns undervisning.

Det sker i praksis gennem et tæt samarbejde og en tæt dialog med skolen. Ved at vælge Hedegård Friskole til sit barn, har man som forældre også valgt at følge sit barns skolegang tæt.

Forældre og de ansatte har en fælles opgave i at sikre barnets læring, trivsel og udvikling. Samarbejdet kommer også til udtryk ved, at man som forældre engagerer sig i skolens liv og dagligdag. For barnet skal det være naturligt, at forældrene taler sammen med skolen eller besøger skolen af og til for at give en hjælpende hånd til arrangementer, arbejdslørdage m.v. Skolen er ”hjemmets skole”, og forældrene kan altid trygt henvende sig til personalet.

Informationer fra skolen

Skolen informerer lbn. forældrene om barnets generelle udvikling, herunder den faglige udvikling.

Skolen udsender ugebreve og udgiver 4 gange om året et skoleblad, ”Friskole Nyt”. De ansatte informerer løbende hjemmet om, hvad der arbejdes med i skolen.

Møder og samtaler

På skolen har vi de traditionelle forældremøder, evalueringssamtaler og elevsamtaler 1 – 2 gange årligt, men samarbejdet kommer også til udtryk på det mere uformelle niveau. Vi tager kontakt til hinanden, hellere ”en gang for meget end en gang for lidt”.

Der afholdes ”trivselssamtale” med nye elever og forældre efter ca. 6 uger.

Skolen har en forventning om, at forældrene loyalt optræder som gode ambassadører for skolen.

Se også værdigrundlag og forventninger

• IM002000.jpg