Undervisningsmiljø

Anti-mobbe-politik ved Hedegård Friskole

Undervisningsmiljø

På Hedegård Friskoler arbejder vi kontinuerligt med det gode undervisningsmiljø. Selve arbejdet er en pædagogisk proces, fordi det aktivt inddrager eleverne og deres medansvar.

Undervisningsmiljøet kan til en vis grad planlægges – og planen kan skrives i en undervisningsmiljøplan. Man skal blot huske, at tingene ikke bare går af sig selv, fordi man skriver det ned i en plan. Det kræver målrettet arbejde hverdag med deltagelse af mange forskellige aktørere: elever, personale, forældre.

Undervisningsmiljø handler også om stemning, følelse, tryghed mm. Når undervisningsmiljøet skal kortlægges

Undervisningsmiljøplan PDF Dokument

Anti-mobbeplan

Udover de fysiske rammer, så handler undervisningsmiljø også om at sikre, at læringen sker i et godt og understøttende miljø, der kan rumme den enkelte og giver plads til forskelligheden. Der skal hersker en grundlæggende respekt for hinanden og trygheden og tilliden skal være væsentlige parametre for succes. Skolen må derfor have en plan for, hvordan den handler, hvis der er elever, som groft tilsidesætter disse menneskelige værdier, vi har besluttet skal være kernen i vores skoledrift (se skolens målsætning i vedtægterne).

Af samme årsag har vi derfor udarbejdet en anti-mobbeplan. Heldigvis bruger vi den kun sjældent.

Anti-mobbe politik PDF Dokument
  • IM002000.jpg